Presentació de llibre: Carmel Ferragud i José Ramón Bertomeu (eds.), Pensar la medicina amb la història. Homenatge a la professora María José Báguena Cervellera

Data d'actualització: 10/11/2023 12:03:38

Share with Facebook   Share with Delicious Share with GoogleShare with Meneame Share with Myspace Share with Digg Mail

ID: 75551
Creator: RICOS LEON, M. CARMEN RSS mrile
URL: https://mmedia.uv.es/html5/u/mr/mrile/75551_presentaciAllibrehomenatgemjbaguena.mp4
Embed code:
<video poster="https://mmedia.uv.es/g?user=mrile&path=/&name=presentaciAllibrehomenatgemjbaguena.mp4&resource_id=75551" controls="" autoplay="" autobuffer="" controlslist="nodownload">
<source src="https://mmedia.uv.es/html5/u/mr/mrile/75551_presentaciAllibrehomenatgemjbaguena.mp4" type="video/mp4">
</video>

Category: Education RSS Education
Clasification Unesco: History::Specialized histories::History of science
Description: Publicacions de la Universitat de València, 2023.
Labels: Báguena Cervellera pensar medicina homenatge
Resolution:  640 x 360  16:9
Score: Sense puntuacio (puntuar).
License CC: Reconocimiento - NoComercial (by-nc)a
Visits: 47


No comments
related videos

Seminario:'Pick your poison: insecticides and locust control in colonial Kenya'

Seminario impartido por Sabine Clarke, University of York

Seminari "A Legal poison. How poisonous lead paint industry long remained dominant despite occupational health and safety regulation. France, 1820-1926."

Seminari impartit per Judith Rainhorn Universitat Paris-1 Panthéon-Sorbonne Data: 14 de febrer de 2018 de 16:00 a 18:00. Centre: Palau de Cerveró. Sales: P.Cerveró. Sala Conferències. El meu treball abordarà la qüestió crucial de la salut i la seguretat en el treball durant l'era industrial, emfatitzant la història del creixement, l'ús massiu i la regulació final d'un producte tòxic: la cerusa (també conegut com albayalde o blanc de plom), responsable de l'enverinament per plom (o saturnisme) dels treballadors que ho produeixen i dels pintors que ho usen. Partint d'un treball empíric a través d'una àmplia gamma d'arxius, que constitueixen el nucli del meu treball actual, investigaré la interacció global que porta el tema de salut i seguretat ocupacional a estar en l'agenda política durant l'era de la industrialització. Sostinc que l'Estat Francés va estar durant un segle en el centre d'una complexa trama de poder i interessos per a establir una societat industrial saludable. Sent interromput per diverses revolucions i colps d'estat durant el segle XIX (cinc règims polítics), l'Estat Francés va abordar de forma irregular el tema de la salut i la seguretat en el treball. En ser un fantasma aterrorizador, el tema de la pintura amb plom va mobilitzar a múltiples interessats com a homes d'estat, fabricadors, empleats i sindicats, científics i metges, polítics i opinió pública, i també a algunes organitzacions internacionals. Tots aquests protagonistes van tractar d'aconseguir el seu objectiu, ja fóra prohibir la pintura amb plom o no, fent el seu propi camí a través de l'autoritat de l'Estat. De tant en tant, l'Estat (considerat en diferents escales: govern, Parlament, autoritats locals, etc.) va assumir la seua responsabilitat en l'engegada de la regulació ambiental i sanitària. Per contra, en altres ocasions, es va mostrar impotent i absent de les creixents apostes de salut i seguretat. La història de la pintura amb plom i l'Estat pot servir com un referent històric per a reevaluar altres problemes de salut i seguretat durant el segle XX.

Narrativas del síndrome de cautiverio

Fernando Vidal (ICREA-Universitat Rovira i Virgili)

Restauració de la taula periòdica d'Antropoff

Taula periòdica restaurada de la dècada de 1920 que pertany a l’Institut d’Educació Secundària Sant Vicent Ferrer de València. La recuperació d’aquesta patrimoni ha sigut possible gràcies al suport de la indústria SPB i la col·laboració de professorat de l'institut Vicent Ferrer i de la Universitat de València, tant de la Facultat de Químiques com de l'Institut Interuniversari López Piñero, la seva Biblioteca Històrico-mèdica (Vicent Peset Llorca) i el seu museu, així com les mans expertes de l'equip de Restaura'M.