"Jornada de Experiencias de Pr√°cticas 2021-2022" parte 1

Data d'actualització: 12/05/2022 11:31:58

Share with Facebook   Share with Delicious Share with GoogleShare with Meneame Share with Myspace Share with Digg Mail

ID: 73690
Creator: RICOS LEON, M. CARMEN RSS mrile
URL: https://mmedia.uv.es/html5/u/mr/mrile/73690_jornadaepcc202122a.mp4
Embed code:
<video poster="https://mmedia.uv.es/g?user=mrile&path=/&name=jornadaepcc202122a.mp4&resource_id=73690" controls="" autoplay="" autobuffer="" controlslist="nodownload">
<source src="https://mmedia.uv.es/html5/u/mr/mrile/73690_jornadaepcc202122a.mp4" type="video/mp4">
</video>

Category: Education RSS Education
Clasification Unesco: History::Specialized histories::History of science
Description: programa m√°ster
Labels: López Piñero Master comunicación científica jornadas experiencias prácticas
Resolution:  1280 x 720  16:9
Score: Sense puntuacio (puntuar).
License CC: Reconocimiento - NoComercial (by-nc)a
Visits: 171


No comments
related videos

Seminari "A Legal poison. How poisonous lead paint industry long remained dominant despite occupational health and safety regulation. France, 1820-1926."

Seminari impartit per Judith Rainhorn Universitat Paris-1 Panth√©on-Sorbonne Data: 14 de febrer de 2018 de 16:00 a 18:00. Centre: Palau de Cerver√≥. Sales: P.Cerver√≥. Sala Confer√®ncies. El meu treball abordar√† la q√ľesti√≥ crucial de la salut i la seguretat en el treball durant l'era industrial, emfatitzant la hist√≤ria del creixement, l'√ļs massiu i la regulaci√≥ final d'un producte t√≤xic: la cerusa (tamb√© conegut com albayalde o blanc de plom), responsable de l'enverinament per plom (o saturnisme) dels treballadors que ho produeixen i dels pintors que ho usen. Partint d'un treball emp√≠ric a trav√©s d'una √†mplia gamma d'arxius, que constitueixen el nucli del meu treball actual, investigar√© la interacci√≥ global que porta el tema de salut i seguretat ocupacional a estar en l'agenda pol√≠tica durant l'era de la industrialitzaci√≥. Sostinc que l'Estat Franc√©s va estar durant un segle en el centre d'una complexa trama de poder i interessos per a establir una societat industrial saludable. Sent interromput per diverses revolucions i colps d'estat durant el segle XIX (cinc r√®gims pol√≠tics), l'Estat Franc√©s va abordar de forma irregular el tema de la salut i la seguretat en el treball. En ser un fantasma aterrorizador, el tema de la pintura amb plom va mobilitzar a m√ļltiples interessats com a homes d'estat, fabricadors, empleats i sindicats, cient√≠fics i metges, pol√≠tics i opini√≥ p√ļblica, i tamb√© a algunes organitzacions internacionals. Tots aquests protagonistes van tractar d'aconseguir el seu objectiu, ja f√≥ra prohibir la pintura amb plom o no, fent el seu propi cam√≠ a trav√©s de l'autoritat de l'Estat. De tant en tant, l'Estat (considerat en diferents escales: govern, Parlament, autoritats locals, etc.) va assumir la seua responsabilitat en l'engegada de la regulaci√≥ ambiental i sanit√†ria. Per contra, en altres ocasions, es va mostrar impotent i absent de les creixents apostes de salut i seguretat. La hist√≤ria de la pintura amb plom i l'Estat pot servir com un referent hist√≤ric per a reevaluar altres problemes de salut i seguretat durant el segle XX.

Seminari: "La LORE (llei Orgànica de la Regulació de l'Eutanàsia), anàlisi crítica)

Presentació a càrrec de Dr. Joan del Alcàzar Participació de Javier Velasco Laiseca, President de l' Associació federal "Derecho a Morir Dignamente"

VIII MATINAL Història i Ensenyament de les Ciències Ruta 19 febrer

VALci√ąNCIA: Rutes d‚Äôhist√≤ria de la ci√®ncia a la ciutat de Val√®ncia. Ruta guiada 1 condu√Įda per Llu√≠s Pascual Vidal (IILP-UV).

Presentació Exposició "Tòxics (in)visibles"

Presentació a càrrec de Ximo Guillem (IILP)