“Ciencia y Cine”

Data d'actualització: 02/03/2023 09:05:50

Share with Facebook   Share with Delicious Share with GoogleShare with Meneame Share with Myspace Share with Digg Mail

ID: 74927
Creator: RICOS LEON, M. CARMEN RSS mrile
URL: https://mmedia.uv.es/html5/u/mr/mrile/74927_ixsesion2julenibarburu.mp4
Embed code:
<video poster="https://mmedia.uv.es/g?user=mrile&path=/&name=ixsesion2julenibarburu.mp4&resource_id=74927" controls="" autoplay="" autobuffer="" controlslist="nodownload">
<source src="https://mmedia.uv.es/html5/u/mr/mrile/74927_ixsesion2julenibarburu.mp4" type="video/mp4">
</video>

Category: Education RSS Education
Clasification Unesco: History::Specialized histories::History of science
Description: Julen Ibarburu. Investigador posdoctoral del programa Margarita Salas, Universidad de Granada.
Labels: ciencia cine matinal lópez piñero
Resolution:  1600 x 768  unknown
Score: Sense puntuacio (puntuar).
License CC: Reconocimiento - NoComercial (by-nc)a
Visits: 230


No comments
related videos

Seminari "A Legal poison. How poisonous lead paint industry long remained dominant despite occupational health and safety regulation. France, 1820-1926."

Seminari impartit per Judith Rainhorn Universitat Paris-1 Panthéon-Sorbonne Data: 14 de febrer de 2018 de 16:00 a 18:00. Centre: Palau de Cerveró. Sales: P.Cerveró. Sala Conferències. El meu treball abordarà la qüestió crucial de la salut i la seguretat en el treball durant l'era industrial, emfatitzant la història del creixement, l'ús massiu i la regulació final d'un producte tòxic: la cerusa (també conegut com albayalde o blanc de plom), responsable de l'enverinament per plom (o saturnisme) dels treballadors que ho produeixen i dels pintors que ho usen. Partint d'un treball empíric a través d'una àmplia gamma d'arxius, que constitueixen el nucli del meu treball actual, investigaré la interacció global que porta el tema de salut i seguretat ocupacional a estar en l'agenda política durant l'era de la industrialització. Sostinc que l'Estat Francés va estar durant un segle en el centre d'una complexa trama de poder i interessos per a establir una societat industrial saludable. Sent interromput per diverses revolucions i colps d'estat durant el segle XIX (cinc règims polítics), l'Estat Francés va abordar de forma irregular el tema de la salut i la seguretat en el treball. En ser un fantasma aterrorizador, el tema de la pintura amb plom va mobilitzar a múltiples interessats com a homes d'estat, fabricadors, empleats i sindicats, científics i metges, polítics i opinió pública, i també a algunes organitzacions internacionals. Tots aquests protagonistes van tractar d'aconseguir el seu objectiu, ja fóra prohibir la pintura amb plom o no, fent el seu propi camí a través de l'autoritat de l'Estat. De tant en tant, l'Estat (considerat en diferents escales: govern, Parlament, autoritats locals, etc.) va assumir la seua responsabilitat en l'engegada de la regulació ambiental i sanitària. Per contra, en altres ocasions, es va mostrar impotent i absent de les creixents apostes de salut i seguretat. La història de la pintura amb plom i l'Estat pot servir com un referent històric per a reevaluar altres problemes de salut i seguretat durant el segle XX.

Seminari: "Tecnologies en acció"

Cicle: « Sabers en acció Seminari impartit per Jaume Sastre-Juan (IHC-UAB Col·lectiu Allaqqat) i Jaume Valentines-Álvarez (CIUHCT / FCT-NOVA, Universidade Nova de Lisboa, Col·lectiu Allaqqat)

Seminario: "Papá estado" y el "niño problema": la rehabilitación de niños en la Revolución cubana”

CICLO: “Nuevas Perspectivas de Género en Historia de la Medicina en Latinoamérica” Seminario impartido por Jennifer Lambe (Brown University)