Seminari: "Donne in/visibili. Scienza, sociabilità e genere tra Sette e Ottocento"

Data d'actualització: 10/03/2023 12:41:22

Share with Facebook   Share with Delicious Share with GoogleShare with Meneame Share with Myspace Share with Digg Mail

ID: 74978
Creator: RICOS LEON, M. CARMEN RSS mrile
URL: https://mmedia.uv.es/html5/u/mr/mrile/74978_francescaantonelli.mp4
Embed code:
<video poster="https://mmedia.uv.es/g?user=mrile&path=/&name=francescaantonelli.mp4&resource_id=74978" controls="" autoplay="" autobuffer="" controlslist="nodownload">
<source src="https://mmedia.uv.es/html5/u/mr/mrile/74978_francescaantonelli.mp4" type="video/mp4">
</video>

Category: Education RSS Education
Clasification Unesco: History::Specialized histories::History of science
Description: Seminari impartit per Francesca Antonelli, investigadora postdoctoral Marie Curie Universitat de València
Labels: Donne in/visibili Scienza sociabilità genere Ottocento
Resolution:  1600 x 768  unknown
Score: Sense puntuacio (puntuar).
License CC: Reconocimiento - NoComercial (by-nc)a
Visits: 218


No comments
related videos

Seminari: "Tecnologies en acció"

Cicle: ¬ę Sabers en acci√≥ Seminari impartit per Jaume Sastre-Juan (IHC-UAB Col¬∑lectiu Allaqqat) i Jaume Valentines-√Ālvarez (CIUHCT / FCT-NOVA, Universidade Nova de Lisboa, Col¬∑lectiu Allaqqat)

Seminario: "Pap√° estado" y el "ni√Īo problema": la rehabilitaci√≥n de ni√Īos en la Revoluci√≥n cubana‚ÄĚ

CICLO: ‚ÄúNuevas Perspectivas de G√©nero en Historia de la Medicina en Latinoam√©rica‚ÄĚ Seminario impartido por Jennifer Lambe (Brown University)

Seminari "A Legal poison. How poisonous lead paint industry long remained dominant despite occupational health and safety regulation. France, 1820-1926."

Seminari impartit per Judith Rainhorn Universitat Paris-1 Panth√©on-Sorbonne Data: 14 de febrer de 2018 de 16:00 a 18:00. Centre: Palau de Cerver√≥. Sales: P.Cerver√≥. Sala Confer√®ncies. El meu treball abordar√† la q√ľesti√≥ crucial de la salut i la seguretat en el treball durant l'era industrial, emfatitzant la hist√≤ria del creixement, l'√ļs massiu i la regulaci√≥ final d'un producte t√≤xic: la cerusa (tamb√© conegut com albayalde o blanc de plom), responsable de l'enverinament per plom (o saturnisme) dels treballadors que ho produeixen i dels pintors que ho usen. Partint d'un treball emp√≠ric a trav√©s d'una √†mplia gamma d'arxius, que constitueixen el nucli del meu treball actual, investigar√© la interacci√≥ global que porta el tema de salut i seguretat ocupacional a estar en l'agenda pol√≠tica durant l'era de la industrialitzaci√≥. Sostinc que l'Estat Franc√©s va estar durant un segle en el centre d'una complexa trama de poder i interessos per a establir una societat industrial saludable. Sent interromput per diverses revolucions i colps d'estat durant el segle XIX (cinc r√®gims pol√≠tics), l'Estat Franc√©s va abordar de forma irregular el tema de la salut i la seguretat en el treball. En ser un fantasma aterrorizador, el tema de la pintura amb plom va mobilitzar a m√ļltiples interessats com a homes d'estat, fabricadors, empleats i sindicats, cient√≠fics i metges, pol√≠tics i opini√≥ p√ļblica, i tamb√© a algunes organitzacions internacionals. Tots aquests protagonistes van tractar d'aconseguir el seu objectiu, ja f√≥ra prohibir la pintura amb plom o no, fent el seu propi cam√≠ a trav√©s de l'autoritat de l'Estat. De tant en tant, l'Estat (considerat en diferents escales: govern, Parlament, autoritats locals, etc.) va assumir la seua responsabilitat en l'engegada de la regulaci√≥ ambiental i sanit√†ria. Per contra, en altres ocasions, es va mostrar impotent i absent de les creixents apostes de salut i seguretat. La hist√≤ria de la pintura amb plom i l'Estat pot servir com un referent hist√≤ric per a reevaluar altres problemes de salut i seguretat durant el segle XX.