Tan Lejos, Tan Cerca

Data d'actualització: 11/11/2010 10:13:40

Share with Facebook   Share with Delicious Share with GoogleShare with Meneame Share with Myspace Share with Digg Mail

ID: 22023
Creator: CORREA BALLESTER, JORGE RSS correa
URL: https://mmedia.uv.es/html5/u/co/correa/22023_tanlejostancerca.mp4
Embed code:
<video poster="https://mmedia.uv.es/g?user=correa&path=/&name=tanlejostancerca.mp4&resource_id=22023" controls="" autoplay="" autobuffer="" controlslist="nodownload">
<source src="https://mmedia.uv.es/html5/u/co/correa/22023_tanlejostancerca.mp4" type="video/mp4">
</video>

Category: Laws RSS Laws
Clasification Unesco: Not classified
Description: Historia de la Real Universidad de México. Parte I
Labels: Historia de la universidad. Mexico. Antiguo regimen
Resolution:  320 x 240  4:3
Score: Sense puntuacio (puntuar).
License CC: No asignada
Visits: 1566


No comments
related videos

Tan Lejos, Tan Cerca

Historia de la Real Universidad de México. Parte I

El Gatopardo

El Principe de Salina reflexiona sobre Sicilia y la política liberal ante un enviado del gobierno italiano que le propone convertirlo en senador.

The lord war.m4v

El feudalismo en la alta edad media

Tan lejos, tan cerca. Los saberes

Historia de la Universidad de México. Capítulo II. Los saberes.

Els valencians de la Pepa

De la página de Canal 9: http://www.rtvv.es/va/Dossiers/Dossiers-valencians-Pepa-Cap_13_451284872.html Es tracta d´un documental que, des dels escenaris del present, reviu el passat i conta un moment fonamental de la història del nostre país, quan un grup de diputats, desafiant la guerra i l´exèrcit de Napoléo, es jugaren la vida i aconseguiren redactar la primera Carta Magna d´Espanya i la tercera del món, un símbol de llibertat que reconeix la sobirania nacional i la divisió de poders. Dossiers centra la seua atenció en el paper dels diputats valencians que protagonitzaren aquells esdeveniments. Valencians que eren capellans, metges, magistrats, comerciants, militars i nobles, i que provenien de Xàtiva, Alcoi, Bocairent, Alberic, Oliva, Aielo de Malferit, València, Peníscola, Vinaròs o Xilxes. Tots isqueren des de Santa Pola i visqueren un calvari de temporals i, fins i tot, atacs de pirates fins a arribar a Cadis. Les seues aportacions foren fonamentals, per exemple, per a abolir la Inquisició i el règim feudal a Espanya, i per a mantindre institucions mil·lenàries com el Tribunal de les Aigües. Però, a més, les intervencions d´alguns diputats valencians serviren d´inspiració als estats americans per demanar l´abolició del règim colonial i la fi de l´esclavitud.