Feromones sexuals i drogues d’abús activen de forma similar els circuits cerebrals de recompensa en rates

Data d'actualització: 08/05/2017 06:21:17

Share with Facebook   Share with Delicious Share with GoogleShare with Meneame Share with Myspace Share with Digg Mail
Feromones sexuals i drogues d’abús activen de forma similar els circuits cerebrals de r

ID: 48478
Creator: cdciencia RSS daniel

Category: Biochemical RSS Biochemical
Clasification Unesco: Not classified
Description: Feromones sexuals i drogues d’abús activen de forma similar els circuits cerebrals de recompensa en rates Les femelles de rata se senten atretes per les feromones dels mascles. Quan aquest fet ocorre alliberen dopamina al nucli accumbens del cervell –una regió que intervé en el control del comportament dirigit a l’obtenció de recompenses– i aquesta emissió depèn del neurotransmissor glutamat. Són les tres principals conclusions d’un estudi publicat a la revista 'Frontiers in Neuroanatomy', elaborat per un equip de recerca de la Universitat de València i la Universitat Jaume I.
Labels:
Resolution:
Score: Sense puntuacio (puntuar).
License CC: No asignada
Visits: 22


No comments
related videos

El catedràtic Francesc de P. Blasco qüestiona les sentències del Constitucional que anul·len la competència de la Generalitat en dret civil

Francesc de P. Blasco, catedràtic de Dret civil de la Universitat de València, ha criticat les sentències del Tribunal Constitucional del 2016 que anul·len tres lleis civils valencianes. L’expert considera, en un article acabat de publicar en la 'Revista Jurídica de la Comunidad Valenciana', que els magistrats han negat una interpretació evolutiva de la carta magna, i així s’està privant la Generalitat de competències que li corresponen pel context jurídic i la realitat social.

Investigació exposició població a metalls plom

Investiguen l’exposició alimentària de la població valenciana a plom, cadmi, arsènic inorgànic i mercuri El 8% de la població adulta i el 12% dels xiquets espanyols podrien superar la quantitat setmanal tolerable de metilmercuri per consum de peix espasa i tonyina; i Espanya supera la mitjana d’exposició dels països europeus quant a la ingesta d’aquest metall. Una recerca realitzada per la Universitat de València, la Fundació Fisabio i la Conselleria de Sanitat constata que, si bé la població valenciana no està exposada a un excés de metalls, cal continuar vigilant els nivells de plom, cadmi, arsènic inorgànic i mercuri en els aliments.

Pedro Gomez Romero Ciutat Alzira

Participación en premis Ciutat D'Alzira

conversa amb andreu escriva

conversa amb andreu escriva

Entrevista a Jesus Rodriguez

entrevista a Jesus Rodriguez en Radio Nacional en 3 de mayo de 2017